Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Kırım Derneği Genel Merkez Olağan Genel Kurulu Yapıldı
  22.04.2017 - 21:40  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Kırım Derneği Genel Merkez Olağan Genel Kurulu 22 Nisan 2017 tarihinde Ankara’daki Genel Merkez binasında yapıldı.

Vatan uğrunda şehit olanlar, kendini millet yolunda hizmete adayanlar ve Genel Merkez’in bugüne gelmesinde büyük emeği geçenler ruhuna okunan Fatiha’nın ardından, Kırım Milli Marşı “Ant Etkenmen” ile “istiklal Marşı”nın söylenmesi ile Genel Kurul toplantısı başladı.

Yazılı olarak verilen önerge ile Divan yönetime Başkan olarak Ümit Yüksel, Başkan Yardımcısı olarak Mehmet Zeki Doğaner ve Yazman olarak Fethi Kurtiy Şahin seçildi.

Divan’ın göreve başlamasının ardından, yazılı olarak verilen önerge ile “Bazı üyelerin durumlarının görüşülmesi teklifi oy birliği ile kabul edilerek gündeme eklendi.

Gündemin 1. maddesi gereği “Faaliyet Raporu” Tuncer Kalkay tarafından anlatıldı.

Derneğimizin Merhum Genel Başkanı Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’ya şükranlarını ifade ederek söze başlayan Kalkay, Kırım’ın işgali ile Diasporaya büyük bir sorumluluk düştüğünü, bu nedenle görev yaptıkları 2014 – 2017 döneminde faaliyetlerinin büyük bir bölümünün işgalin sonlandırılmasına yönelik olarak yürütüldüğünü, bu faaliyetlerin inançla, fedakarlıkla, ısrarla, taviz vermeden ve en ufak bir karamsarlığa düşülmeden sürdürüldüğünü, gerek Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu gerekse şube yönetimlerinin büyük efor gösterdiğini, Türkiye’de bulunan diğer Kırım Tatar teşkilatlarının da desteğiyle, Kırım’ın işgaline karşı her platformda güçlü bir şekilde karşı çıkıldığını ve bu işgalin hiçbir zaman ve asla kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Bu faaliyetleri yaparken ekip ruhu içerisinde, dayanışmaya büyük önem verdiklerini, bu sayede Türkiye’deki Kırım Tatar Diasporasının Kırım’ın işgaline karşı tutumuyla iyi bir sınav vererek sorumluluktan kaçmadığını dosta da düşmana gösterdiğini söyledi.

Tuncer Kalkay konuşmasının sonunda çalışma arkadaşlarına şükranlarını sunarak genel Kurul’a da verdikleri güvenden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Genel Kurula sunulan faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Karakaya tarafından okunan Denetim Kurulu Raporu da oy birliği ile kabul edildi.

İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dernek organlarının seçimine gidildi. Mükremin Şahin öncülüğünde hazırlanan tek liste, geçersiz olan bir oy dışında bütün oyların tamamını aldı ve yeni Dernek organları aşağıdaki şekilde oluştu.

Mükremin ŞAHİN

Hüseyin YİĞİT

Şükrü BİLGİLİ

Nur ŞEKER KURNAZ

Genel Kurulun sonunda, yeni seçilen yönetim adına söz alan Mükremin Şahin, verdikleri teveccühten dolayı Genel Kurula teşekkür ederek, Bu Derneğin hepimizin olduğunu, Türkiye’de ve Dünya’da yapılması gereken pek çok işin olduğunu, bu nedenle de bütün üyelerin büyük desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Fotolar: Mustafa GÜLTEKİN

Bu yazıyı : 1302 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*