Holodomor'u Anlatan Panel Ankara'da Gerçekleştirildi
Derneğimizden Geniçesk’teki Kırım Tatar Halkoyunları Çalışmalarına Ziyaret
Derneğimizin Ukrayna Geniçesk'teki Kırım Tatar Aile Ziyaretleri
Derneğimizden Ukrayna Geniçesk 'deki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Derneğimizden Ukrayna Novooleksiyekka'daki Okulun Kırım Tatar Milli Sınıfını Ziyaret
Dikmen'deki Dernek binamız açılışa hazırlanıyor
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır

PRO Twitter Widget

Faaliyet Takvimi

Aralık 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
31

Bir diğer konu da Facebook gibi sosyal medyada bazı arkadaşlarımızın klavye kısıtından dolayı değişik alfabede yazdıkları Türkçe mesajları yabancı bir dil sanarak okumaktan vaz geçip, yararlı bilgilerden veya haberlerden mahrum kalabiliyoruz. (Mesela: Kiril alfabesi ile Kırım Tatarca yazılan bir eser bu alfabeye alışık olmayanlar için Rusça veya Ukraince sanılabilmektedir.)

Türk boyları arasında yazılı iletişimi sağlamak ve İnternet arşivlerinde bulunan kaynakların daha iyi değerlendirilebilmesi için İsa Sarı Bey tarafından hazırlanıp İnternet ortamında sunulan Türk lehçeleri için güzel bir alfabe çevrim programı bulunmaktadır. Kendi klavyenizi kullanarak hedef alfabede (Mesela: Türkçe F klavyenizle, Kırım Tatarca Kiril alfabesinde yazmak veya tersi gibi) karşılığını da yazabilirsiniz.

Aşağıdaki Çağdaş Türk Lehçelerinin alfabeleri arasında Latin-Kiril ve Kiril-Latin Çevrimi için İsa SARI'nın www.isa-sari.com adlı sitesini ve şu linki http://www.isa-sari.com/ctlk/?id=tr kullanabilirsiniz.

Altay Türkçesi
Yeni Uygur Türkçesi

isa sari1

isa sari2