• Es Tv’de Cumartesi akşamları Kırım Tatarcasında yayınlanan Güzel Kırım programının 5 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan 11. Bölümüne Genel Başkanımız Mükremin Şahin katıldı.

1

Sunuculuğunu Ediye Kataman’ın yaptığı “Güzel Kırım” programı Es Tv’de Cumartesi akşamları saat 20.00 ile 21.00 arasında yayınlanıyor.

2

Güzel Kırım’ın 11. Bölümünde Ediye Kataman’ın sorularını cevaplayan Mükremin Şahin, programa Kırım Tatar Milli Hareketi ile nasıl tanıştığını anlatarak başladı. Gençlik yıllarında Kırım Tatarlarının Türkiye’deki liderleriyle tanıştığını, arkadaşları ile birlikte Emel Dergisi etrafında çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve o günkü şartları anlattı. Kırım Derneğinin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Şahin, Diaspora ve Vatan Kırım arasındaki çalışmaları da anlattı.

3

Mükremin Şahin ile yapılan sohbeti aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.