•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Türkiyem TV’de 23 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan Turkuaz programının konuğu Genel Başkan Yardımcımız ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar’dı.

    11

    Berkay Bigeç'in sunduğu Turkuaz’da Kırım’da işgalden sonra yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Bayar; bugün Kırım’ın, insan hakları kuruluşlarının, dünya insan hakları ihlallerinin kara deşiği olarak tarif edildiği bir yer olduğunu belirtti.

    13

    Tutuklamaların, göz altına alınmaların, FSB’nin onlarca aracıyla yapılan ev baskınlarının Kırım’da olağan bir gün olarak görüldüğünü söyleyen Bayar, sabahın erken saatlerinde kapınızı kırıp içeri giren yüzleri maskeli, elleri silahlı FSB memurları ile herkesin karşılaşma ihtimali olduğunu ifade etti.

    14

    Herhangi bir suç unsuru teşkil etmeyen, dini ve milli inanışlarıyla sürdürmek amacıyla bir araya gelinen ve yaşam tarzlarının bir bölümünü oluşturan toplantıların sürekli takip edilerek, baskınlara uğratıldıklarını açıklayan Bayar , bu toplantılara katılanlara, katılmasa dahi katılanlar ile yan yana fotoğrafı bulunduğu tespit edilenlere dahi çok ağır cezalar verildiğini söyledi.

    15

    Bahsi geçen bu toplantılarda ya da ev baskınlarında ele geçen Kuran-ı Kerim yanında dini kitapların da bulunması suç unsuru olarak değerlendirildiğini belirten bayar, Sosyal medyada işgale karşı, Rusya politikalarına karşı yapılan paylaşımların da cezalandırıldığını, bu paylaşımların işgalden önceki zamanlarda yapılmış olmasının dahi önemli olmadığını ifade etti.

    16

    Yayının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

    Pin It