• Mübarek Ramazan ayında “fitre, zekat, fidye, adak ve iftar organizasyonu” hayır ve bağışlarını Kırım, Çongar ve Deşt-i Kıpçak’taki kardeşlerimize göndermek isteyen vatandaşlarımızın bağışladığı 52.710 TL bağışçıların belirttikleri doğrultuda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Yardımların dağıtımı Türkiye’den görevlendirilen arkadaşlarımız, Kırım’dan Kırım Tatar Millî Meclisi ve din cemiyeti görevlisi kardeşlerimiz aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Fitreler bayramdan önce dağıtılmıştır. İftar organizasyonları değişik şehir ve ilçelerde gerçekleştirilmiştir. Zekatların dağıtımı ise bayram boyunca ve sonrasında da sürdürülmüştür. Bir adet adak kurbanı da kestirilip dağıtılmıştır.

partizan5THE2

Yapılan hayırların 47.250TL’si fitre, fidye, zekat ve bağış için olup bütün hayır sahiplerinin adları alfabe sırasına göre aşağıda sunulmaktadır:

ABDÜL VAHİT KAYA, ADİL BİLSEL, ADNAN GÜNAYDIN, AHMET ARSLAN, AHMET ARSLAN, AHMET KAYA, ALAETTİN GÜNGÖR, ALİ ÇALIK, ALİ ERTÜRK, ALİ GÖKLÜ, ALİ NAMIK BOSTANCI, ALİ OLGUN BOYDAK, ALPER ATA, ALPEREN KOCA, ANDA KARDEŞE VEFA DERNEĞİ, ASENA FETTAH METİNOL, AYSEL YILMAZ, AYŞE BAYAR, AYŞE DEMİRTAŞ, AYŞE DOĞAN, AYŞE DOĞANER, BEDİFER NEVHİS GÖKSELKINAV, BEHİCE ODAMAN, BEYHAN BOLLUK, BİLGE GÜNAYDIN, BUKET EZER, BURHAN IŞIK,

CENGİZ SAK, COŞKUN AKSU, ÇAĞATAY KOCA, DOĞA ÇAĞLAR, EDİYE KATAMAN, ELİF BAYBÖRÜ BALKAŞ, ELVAN ÇAĞATAY, ELVAN ÜREK, EMEL AKTARAN, EMİNE KARACA, EMİR YÜKSEL, ENVER AYDOĞAN, ERDİM ÖZMEN, ERDOĞAN ÖLMEZ, ERSİN ÇOLPAN, ERTUĞRUL BAYAR, FATMA TANRIVERDİ, FATMA TEZGÖREN, FATMA UÇAR, FERİDE HÜSEYİN ŞAHİN, FETHİ KURTİY ŞAHİN, FİKRET SEYFİ KAÇAR , FURKAN DOĞANER, FÜSUN BOYDAK,GİRAY KAYAN, GİRAY YÜKSEL, GÖKBERK YÜCEL, GÖKHAN BOLLUK, GÖNÜL ÖZEL ÇALIŞKAN, GÜLSEMA UYGUN, GÜLSER KARAAĞAÇ,

HALİL İBRAHİM KARAKAYA, HACI ÖMER ERCAN, HAKAN ATAY, HAKAN KOCA, HAKAN ÖZDOĞAN, HALİME DİNÇER, HALİL İBRAHİM KEÇEBAŞ, HASAN BENLİ, HASAN DÜLGEROĞLU, HAYDAR ÜREK, HİCABİ SAĞLAM, IŞILAY SAVA, İKMEN PAÇALA, İLDAR ŞAHİN, İLHAN KANDEMİR, İLYAS AKTARAN, İPEK DURU BAYAR, İPEK EZER, İRFAN YILDIRIM, İSMAİL AYDINGÜN, İSMAİL CANBAY, KENAN IŞIK, LÜTFÜ PEKCAN, MEHMET ALTUNBAŞ, MELİHA BAYAR, MELTEM KEKEVİ, MERAL ERDOĞAN, MERYEM DOĞAN, METİN ÖNGELDİ, MİTHAT KANDEMİRLİ, MUAMMER AYGÖRDÜLER, MURAT BATIR, MURAT ÇELİK, MUSTAFA ÇELEBİ, MUSTAFA KILINÇ, MUSTAFA KOYUNCU, MÜKREMİN ŞAHİN,

NAMIK KEMAL BAYAR, NAMIK YÜKSEL, NAZİF GÜNGÖR, NECDET TARKAN, NECLA KALKAY, NECMETTİN İNÇ, NECMİYE UMAY, NECMİYE BAŞÇİVİ, NEDİM YAŞARKURT, NEJLA TUNA, NESLİHAN KÖSE, NEŞE EZER, NEŞE TANDOĞDU, NEVİN AKDENİZ ROBINSON, NİZAM GÜLHAN, NURAY ÇALIK, NURTEN BAY, NURTEN NALAN ALKAN, OĞUZ HAMŞİOĞLU, OKAN BOLLUK, OKAN TOSUN, OLÇAY KUŞOĞLU, ONUR KADİR ÖZTÜRK, OYA DENİZ ŞAHİN, ÖMER BİRCAN, ÖMER KIYĞI, ÖMER ÖZEL, ÖZKAN AĞIRAL, PINAR BAYBÖRÜ BALKANLIOĞLU, REJAYİ ÖZEN, RİFAT BAYBÖRÜ, RUHŞAN ÇAĞLAR, RUŞEN ERSOY,

SAADET AYDIN KIRIM, SAADET BAYAR, SABAHATTİN BATUR, SADİ DİNÇ, SAFİYE ÖNDER, SAYİME ÖNDER, SELİM KESKİN, SELİN OKTAY, SELMA TÜZÜN, SEMA KÜÇÜKAY, SEMİN ORHAN, SEMRA USLU, SERDAR KARATAY, SERKAN SAVA, SERPİL KOCA, SIDIKA ŞAHİN, SUAVİ OKTAY, ŞAHİN ARİKAN, ŞEBNEM SIRKINTI, ŞEFİKA BALKAN, ŞENER KARATAY, ŞENGÜL TALGIR, ŞENOL ÖZYAKUP, ŞENOL VARÜRER, ŞEYDA GÖKGÖZ, ŞÜKRÜ ULAŞ ATMACA,

TACETTİN CAMCI, TACETTİN TAKMA, TUNCER KALKAY, TURGUT KEREM TUNCEL, TÜLİN ESKİKURT, TÜRKAN GÜNAYDIN, TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ, UĞUR YAŞAR UYGUN, ÜMİT YÜKSEL, ÜMMÜHAN GÜLBAHAR, VEDAT ZARARSIZ, VİLDAN KARA, VİLDAN UMAY, YUNUS ZAVALCI, YUSUF ÖNDER, YUSUF ZİYA ÇELİKCAN, YÜKSEL EZER, ZEKİ DOĞANER, ZEYNEGÜL ALGÜL, ZİYA ÇİÇEK, ZÜBEYDE KARATAY.

(AÇIKLAMA: İsimleri bizde saklı olanlar dahil toplam 178 kişi (İsimsiz, İsimsiz, AKSARAY’dan 3 Hayırsever), TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ ve ANDA KARDEŞE VEFA DERNEĞİ kampanyamıza katıldı. ABD Doları ve Avro hesaplarına yapılan bağışlar yukarıda belirtilen tutarlara dahil edilmiştir.

Adı geçen hayırseverlerden bazıları aileleri adına, bazıları da birden çok bağış seçeneği (adak, fitre, zekat, fidye, bağış, iftar organizasyonu) için ödeme yaptıklarını belirtmişlerdir.)

Ayrıca Derneğimiz Gebze Şubesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda hem Gebze'de hem de Geniçesk Bölgesi’nde “Sahur Aşı” ve “İftar Programları”nı başarıyla organize etmiştir. Samimî gayretleri için ŞERİFE ORAK ve RECEP ORAK’a şükranlarımızı bildiriyoruz.

FB IMG 1497257560430FB IMG 1497257371579

Allah’ın kabul etmesi dileğiyle; yaptıkları hayırlar için vatandaşlarımıza, bağışların zamanında ve amacına uygun olarak dağıtılmasını sağlayan Türkiye’den görevlendirilen arkadaşlarımıza ve Kırım’dan Meclis ve din cemiyeti görevlisi kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Bütün hayırseverlerden Allah razı olsun...