• Derneğimiz Edirne Şubesi Başkanı Alper Yavuzeser, II. Başkanı Engin Beksaç, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Onur Kara, Hakan Çalışkan ve Kadir Kurt’tan oluşan heyet 15 Mayıs 2013 tarihinde Edirne Valisi Sayın Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Derneğimiz çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirmeden sonra, Derneğimize ve Kırım Türklerine verdiği desteklerden ötürü Şube Başkanımız Alper Yavuzeser tarafından Derneğimiz adına bir şükran plaketi Edirne Valisi Hasan Duruer’e takdim edildi .

Ziyaret esnasında Vali Duruer, Edirne Valiliği’nce, üstün yetenekli öğrencilerin sanatçılarla buluşturulması amacıyla düzenlenen "Akademi Edirne" projesine Derneğimizce belirlenecek on Kırımlı öğrenciyi kabul edeceğini de belirterek, önümüzde ki dönem ‘Balkan Akademi’ olarak yapılacak olan programa Kırımın da dahil edileceğini açıkladı.