•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Etimesgut Kültür ve Sanat Festivali Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel ve Etimesgut semti sakinlerinin 9 Eylül 2011 tarihinde festival alanına yaptıkları açılış yürüyüşü ile başladı. Kırım Derneği Genel Merkezimizin festival boyunca açık olacak olan standına da festivale gelen insanlar tarafından ilgi büyüktü. Festival standımızda çibörek, köbete, sarı burma, kaşık börek gibi Kırım Tatar mutfağından çeşitli lezzetler de festivale gelenlere tanıtıldı.

      

    .
    Festivalin 3. Gününde 11 Eylül 2011 tarihinde sahne alan Kırım Derneği Genel Merkezimiz halk oyunları ekibi , Tım Tım, Taşlama, Emir Celal, Sudak ve Nargöz  gibi Kırım Tatar halk oyunlarını ustalıkla sergilediler. Halk oyunları ekibimizin sergilediği birbirinden güzel Kırım Tatar Halk oyunlarının ardından, Sahneye gelen Kırım Derneği Genel Merkezimiz Genel Sekreteri Sayın Oya Deniz Çongar Şahin, Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel’e Kırımdan getirilen, el işlemesi Kuran kabı ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı yolbaşçımız Sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kırımdan gönderdiği Kırım Tatar bayrağımızı hediye etti. Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel’in takdim etmiş olduğu çiçek buketini Derneğimiz adına Genel Sekreterimiz Sayın Oya Deniz Çongar Şahin kabul etti.

      

     


    Gösterinin ardından eğlenceye Kırım Derneği Genel Merkezi standı önünde devam edildi. Dernek üyelerimiz ve gençlerimizin hep birlikte oynadıkları Kaytarma, festivale gelenler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

     

    Pin It