• Hamamönü Kabakçı Konağı’nda Genel Merkezimizin artık gelenekselleşen müzik akşamlarından biri daha yaşandı. 6 Aralık 2012 Perşembe akşamı Kabakçı Konağı’nı Gülizar Bekir’in muhteşem sesi ve yorumu çınlattı. Soğuk bir Ankara akşamında salon konukların ve bu değerli sanatçımızın yüreğinden yayılan sevgiyle ısındı.
    Kırım’ın bu değerli sesi sadece Kırım Tatar yırlarına ses vermekle kalmadı. Pek çok yırın hikayesini anlatıp hoş sohbeti ile geceye renk kattı. Gülizar hanım ayrıca Sabriye Erecepova’nın yüzyıllığına bağışlanan konserlerden söz ederek anılarını konuklarla paylaştı. Daha sonra seslendirdiği Sabriye Erecepova’nın sesinden tanınan “Mecbur oldum” ile birlikte Sabriye hanımın ölümünden sonra anısına yazılan “Sönmez Yıkılmaz Abide” yırları büyük beğeni topladı. Sunuculuğunu Derneğimiz Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar’ın yaptığı bu sıcak akşamda Meryem Kadirova’nın ustalıkla icra ettiği “Emir Celal” ve “Tım tım” oyunları izleyenleri büyüledi.
    Kabakçı Konağı’na gelen konuklar bu güzel gecenin sonunda salondan ayrılırlarken Gülizar Bekir’in müzik eşliği olmadan yaklaşık iki saat boyunca icra ettiği birbirinden güzel yırları dinlemeye doyamadıklarını dile getiriyorlardı. Gerçektende konuklarımızı büyüleyen bu küçük konserin tadı damağımızda kaldı. Konuklarımızdan Ocak ayında yeni bir konser akşamında buluşmak üzere savluqlaşıp ayrıldık.