• Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı illerden birisi olan Edirne’de 21. Şubemiz kuruldu. Kırım Derneği Edirne Şubesi olarak 28 Şubat 2012 tarihinde resmi kuruluş işlemlerini tamamlayan Edirne Şubemiz açılışını muhteşem bir kutlama ile birlikte yaptı.

Kuruluşundan hemen bir hafta sonra 7 Mart 2013 tarihinde; Kırım Ansambli tarafından sahnelenen “Kırım’da Navrez”i Trakya Üniversitesi Konferans Salonunda düzenleyerek kuruluşunu da ilan etmiş oldu.

19 Kırım Tatar köyünün bulnduğu Edirne’deki Kırım Tatar köyleri ile sıkı bir ilişkide bulunan Edirne Şubemizin ilk Yönetim Kurulu’nun görev dağılımı aşağıdaki şekilde belirlendi.

•  Alper YAVUZESER: Başkan

•  Engin BEKSAÇ: II. Başkan

•  Suat POLAT: Sekreter

•  Ali ÇELİK: Muhasip

•  Kadir KURT: Veznedar

•  Hakan ÇALIŞKAN: Üye

• Ali Onur KARA: Üye

Edirne Şubemizin ilk Yönetimini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.