• Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen “Kültürel Hazineler Armonisi” adlı halkoyunları şöleni, 28 Ocak 2014 tarihinde Ankara’da Yenimahalle Belediyesinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Derneğimiz Genel Merkez Halkoyunları Ekibi’nin de katıldığı şölende Kırım; Kıbrıs, Kafkas, Ege ve Karadeniz coğrafyalarına ait halkoyunları da sergilendi. Büyük ilgi ile izlenen şölende halkoyunları ekibimize yoğun tezahürahat yapıldı.

Meryem Kadir’in başkanlığında Fethi Kurtiy Şahin, Feridehanum Useyin, Sıdıka Bikeç Şahin ve Cihan Kalkay’dan oluşan halkoyunları ekibimiz, “Agır Hava Kaytarma” ve “Tım-tım” oyunlarını sergilediler.

Şölene katkılarından dolayı Derneğimize adına verilen plaket, Halkoyunları Ekibimize takdim edildi.