•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

    Aksaray Hamidiye Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, mezuniyet gecesinde Kırım Tatar Milli Marşı Ant Etkenmen’i söylediler.

    "Kimliğini ve vatanını asla unutmayan bir milletin çocuklarıyız. Şimdi Sizleri milli marşımız "Ant Etkenmen"i okumak için ayağa kalkmaya davet ediyoruz" cümlesinden sonra okul öğrencileri,hep birlikte "Ant Etkenmen"i söylediler.

    Ayrıca mezuniyet gecesinde 18 Mayıs 1944 sürgünü hakkında video gösterisi yapıldı. Mezun olan çocuklar tarafından Kırım Tatar sürgününü anlatan kısa tiyatral bir oyun sergilendi.

    Bütün gösteriler, başta okulun beden eğitimi öğretmeni olan Osman Yatkın olmak üzere, okul idaresi ve öğretmenler tarafından hazırlandı. Törene yaklaşık 1000 kişi katıldı.

    Aksaray ili Merkez ilçesine bağlı bir belde olan Hamidiye’nin 2500’ün üzerinde olan nüfusunun tamamı Kırım Tatarlarından oluşuyor. Hamidiye ortaokulunda 350 öğrenci eğitim görüyor.

    Hamidiye, 1890 ve 1900’lı yılların başlarında Kırım’ın Bahçesaray, Akmescit, Sudak ve Karasupazar bölgelerine bağlı Aylanma, Baydarlı,Taraktaş, İstila, Soğuksu, Baksan ve Bağatır köylerinden gelen Kırım Tatarlarından oluşmuştur. Özellikle büyükler beldede hala kendi aralarında Kırım Tatarca konuşmaktadırlar. 

    QHA

    Pin It