• Her yıl düzenlenen “Toydemir Kırım Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Şenliği”nin 11.si 2 Kasım 2014 Pazar günü Polatlı’nın Toydemir Köyü’nde yapıldı. Aynı gün Derneğimiz Toydemir Şubesi açılışı da gerçekleştirildi. Etkinliğimize Genel Merkezimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile Manavgat, Sungurlu, Ballıkpınar, Kırıkkale Şube Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırım Tatar Millî Marşı “Ant Etkenmen”in okunması ile başlayan tören son derece soğuk bir havada ama çok sıcak bir ortamda gerçekleşti. Toydemir Şubesi Kurucu Başkanı Hilmi Coşkun, Kurucu Başkan Yardımcısı Vecdi Özgey, Genel Başkanımız Tuncer Kalkay ve Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akdeniz  birer konuşma yaparak konuklara hoş geldiniz dediler.

Daha sonra “Kırım Hatıra Ormanı”nın oluşturulmasında katkıda bulunanlara Yönetim Kurulu adına hazırlanan plaketler takdim edildi. Dualar eşliğinde yapılan Toydemir Şubemizin açılış töreninin ardından ağaç dikimine geçildi.

Havanın son derece soğuk olmasına rağmen kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu tören amacına uygun gerçekleşti. Hava soğuk ama dostluklar sıcaktı. Sert iklimin bir neticesi olarak oldukça yavaş ilerleyen bu çalışmayı köy halkı ne olursa olsun devam ettirmek niyetinde. Belediye, Kaymakamlık ve doğa severlerin katkısıyla büyümeye devam eden “Kırım Hatıra Ormanı”na yapılan yardımlar, her sene giderek artıyor. Bu etkinlik sayesinde bölgede yavaş yavaş da olsa eşi benzeri olmayan bir orman ortaya çıkmakta.

Anadolu genelinde orman alanlarının giderek azaldığı günümüzde Toydemir’li vatandaşlarımızın bu çabası Türkiye’deki bütün köylere örnek olması gereken bir davranış. Bu hatıra ormanı sadece ağaçlardan oluşan bir değer değil. Burada köy halkı gelecek nesillere kültürünü aktarırken çok önemli bir şeyi, ağaç sevgisini de aşılıyor. Bu orman kitlelerin katkısıyla oluşuyor. “Kırım Hatıra Ormanı”na her yıl belli miktarda ağaç dikiliyor.

Böylece ağaçların bakımı daha kolay oluyor ve çok az miktarda fire veriliyor. Ayrıca ağaç dikme günlerinin şenlik havası içerisinde yapılması sayesinde şenliğe katılan misafirlerle köy halkı arasında kalıcı dostluklar da  kuruluyor.  Bu günde öyle oldu. Törenin son bölümünde ise köydeki hanımların hazırladıkları çibörekler takdim edilirken Genel Merkezimiz Gençlik Komisyonu Halk Oyunları Ekibi misafirlere büyük beğeni toplayan bir gösteri sundular.

Giderek çoraklaşmakta olan İç Anadolu Bölgesinde doğal ve ekonomik pek çok katkı sağlayacak bu çabanın büyüyerek aksamadan devam etmesini temenni ediyoruz. Toydemir’li vatandaşlarımızın bu çalışmalarında her zaman yanlarında olacağımızı buradan bir kere daha hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca bu organizasyonu gerçekleştiren Toydemir Şubesi Kurucu Başkanı Hilmi Coşkun’a, Kurucu Başkan Yardımcısı Vecdi Özgey’e, Kurucu Üyeler; Ergün Çetin’e, Havva Bozdemir’e, Orhan Açıktepe’ye, Nurettin Çoşkun’a, Nihat Gelgit’e ve köy halkına teşekkür ederek kendilerini tebrik ediyoruz…