• İstanbul Anadolu Yakası Kırım Çalışma Grubu Kuruldu

İstanbul’un Anadolu yakasında yeni bir dernek kurmak için bir çalışma grubu oluşturuldu.

Bu girişim için ilk istişare toplantısı Gebze’de yapılmıştı. 4 Aralık 2016 Pazar günü Kadıköy Aden Otel’de yapılan ikinci toplantıda  da “Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi” kurulması için Genel Merkeze müracaat etmek üzere 7 kişilik müteşebbis heyet seçildi. Müteşebbis Heyet şu isimlerden oluşuyor: Serpil Mafke, Ataalp Kadir Pınarer, Zekeriye Başarslan, Nural Kader, Yahya Bayraşlı, Turgut Güngez ve Kamile Polat.

Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Derneği Genel Merkezi’nden Mükremin Şahin ve Şükrü Aktaran, Kırım Derneği Kocaeli Şube Başkanı Suavi Oktay ile "DQTK Gençlik Yapılanması"nın Türkiye’deki yetkililerinden Kırım Derneği Edirne Şubesi eski başkanı Alper Yavuzeser’in de katıldığı toplantı büyük coşku ve heyecan içerisinde  geçti.

Fotoğraflar : Ümit Şilit, Alper Yavuzeser