• Kırım Derneği Gençlik Komisyonu Başkanlarımızdan Fethi Kurtiy Şahin’in ODTÜ’deki Akademik Başarısı

Kırım Derneği Genel Merkezi Gençlik Komisyonu eski başkanı Fethi Kurtiy Şahin “ODTÜ Prof.Dr.Mustafa N.Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı” tarafından verilen “Yılın Tezi Ödülü”ne lâyık görüldü.

ODTÜ Yılın Tezi Ödülü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde bir önceki takvim yılı içerisinde tamamlanmış olan (teknoloji üretmeye yönelik tezler başta olmak üzere) lisans üstü tez çalışmaları arasından uzmanlarca başarılı bulunarak önerilen ve Vakıf Ödül Jürisi tarafından uygun bulunarakonaylanan tez çalışmalarına verilen bir ödüldür. Ekim 2016 itibariyle Doktora derslerine başlayan ve ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrasya Çalışmaları Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarını sürdüren Fethi Kurtiy Şahin’de danışman hocası Prof.Dr.Ayşegül Aydıngün rehberliğinde hazırlamış olduğu “UKRAYNA ULUS İNŞASINDA KIRIM TATAR ETKİSİ VE EURO MEYDAN: 2014 SONRASI YENİLİKLER VE DEĞİŞİMLER” başlıklı tez çalışmasıyla bu ödüle layık görüldü.

12 Ocak 1981 tarihinde kurulan vakıf seçkin bilim insanlarının ve uygulamacıların, tüm bilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetlerini değerlendirmek, yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla her yıl Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bilim insanlarına ONUR, BİLİM, ARAŞTIRMA TEŞVİK, TEKNOLOJİ TEŞVİK ve  Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ODTÜ YILIN EĞİTİMCİSİ, ODTÜ EĞİTİMDE ÜSTÜN BAŞARI ve ODTÜ YILIN TEZİ ÖDÜLLERİ’ni vermekte.

Kırım Derneği Genel Merkezi olarak Fethi Kurtiy Şahin’e akademik çalışmalarında başarılar diliyoruz.