• Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadele veren Dr. Sadık Ahmet'in vefatının 23. yıl dönümünde, Gümülcine'deki mezarı başında 25 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen anma törenine Kırım Derneği de katıldı.

anma1 6

Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet'in davetiyle Derneğimiz Genel Merkezi'ni temsilen törene katılan Alper Yavuzeser, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'nde (DEP) gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği yemekte protokol konuşması gerçekleştirdi.

Yavuzeser konuşmasında şu sözleri kaydetti:

37835257 10156361802078211 2483193989960826880 n

"Sayın protokol değerli Hazirun hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Dr. Sadık Ahmet Bey’in vefatının 23. yıl dönümünde  Dr. Sadık Ahmet’in temsil ettiği değerleri anmak; bu değerlerin takipçisi ve destekçisi olduğumuzu belirtmek için buradayız.

Bugün 15 ülkede dağılmış olarak yaşayan Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemiloğlu'nun ve Türkiye'de milyonlarca Kırımlıyı temsil eden Kırım Dernekleri Genel Başkanı Mükremin Şahin'in selam ve muhabbetlerini getirmekten büyük mutluluk duymaktayım.

anma1 1

Biz Kırım Tatarları olarak son üç asırdır sürgünlere, soykırımlara ve çeşitli baskılara maruz kalmaktayız, son olarak Rusya Federasyonunun 2014 yılında vatanımızı tekrar işgal etmesi, insanlık onurunu zedeleyen muameleleri ve uygulamalarına rağmen bizler insani değerlerimizi, onurumuzu ve şerefimizi kaybetmeden varlık mücadelemizi sürdürmekteyiz. Şiddetin her türlüsünü reddettiğimiz  insan hakları ve evrensel değerleri referans aldığımız bu mücadelede Dr. Sadık Ahmet Beyefendinin  uygulamaları ve mücadele pratiği ile referans aldığımız değerlerden birisidir.

Bu sebeple Sayın Sadık Ahmet yalnız Batı Trakya Türkleri için değil Yunanistan halkı  ve insanlık için de büyük bir değerdir.

anma1 4

İyi birer Yunanistan vatandaşı olan Batı Trakya Türklerinin bugünden daha iyi şartlarda yaşayacağına inancımız tamdır. Bölge halklarının kardeşliğine inanan bizler hiç bir halka yahut millete düşman değiliz ve asla olmayacağız.

Biz Kırım Tatarları olarak  bugünkü yangın felaketinde zarar gören, yaşamını yitiren bütün Yunanistan vatandaşları için derin üzüntü duymaktayız. Yaralılara Allah'tan acil şifalar, vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı dileriz."

37914070 10156361803298211 455646487657840640 n

Yavuzeser daha sonra Kırım Derneği Genel Merkezi adına temaslarda bulunmak üzere Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni de ziyaret etti.

anma1 3