• Türkiye - Ukrayna Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın ev sahipliğinde 12 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen ‘’Vışıvanka Yürüyüşü’’ne katıldı.

32359602 10156194616273211 1910791397636571136 n

Ukrayna’nın  geleneksel işlemeli kıyafeti ve ülkenin milli sembolü olarak görülen “Vışıvanka Yürüyüşü” Saat 15:00’te Çankaya Üç Fidan Parkı’ndan başladı, Turan Güneş Bulvarı üzerinden Ukrayna Ankara Büyükelçiliği’ne kadar devam etti. Sonrasında Ukrayna Büyükelçiliği bahçesinde düzenlenen kokteyl ile devam eden etkinliğe Türkiye Ukrayna Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar.

32332254 10156194615998211 7006780956312862720 n

Dernek Başkanı Ali Olgun Boydak kendilerini davet ettikleri ve böyle güzel bir etkinlikte bir araya geldikleri için Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’ya çok teşekkür ederek, ‘’Türkiye Ukrayna ilişkileri tarihinin en iyi dönemini yaşıyor; dernek olarak amacımız iki ülke halkının dostluğunu pekiştirmek ve her alanda işbirliği ile taçlandırmaktır’’ dedi. Derneğin amaçları ve projeleri hakkında bilgi veren Boydak, “Ukrayna için önemli bir günde bir araya geldik, güzel tesadüf oldu. Ukrayna’nın Türkiye’de daha etkin tanıtılması için Türkiye’de yaşayan Ukraynalılar ve Ukrayna Büyükelçiliği ile ortak projelere imza atarak, akademik ve bilimsel çalışmalara da yer vermek istiyoruz. Ukrayna tarafında ise diaspora ile iş adamları arasında sosyal ve ekonomik ilişkileri artırma gayretinde olacağız” şeklinde konuşarak Ankaralıları ve Ankara’da yaşayan Ukraynalıları dernek aktivitelerine etkin şekilde katılmaya davet etti.

Derneğin çalışmalarını her zaman destekleyeceklerini kaydeden Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha  ise bu anlamlı günde beraber olmanın kendileri için çok değerli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye ile Ukrayna arasında önemli stratejik ilişkiler son dönemde daha da arttı. Kırım ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin Ukrayna yanında yer alması ve dost ülke olması bizi memnun etmektedir. Bütün bu gelişmeler yeni dönemde ekonomik ve ticari ilişkilerimiz açısından da büyük önem taşımaktadır’’. Türkiye Ukrayna ilişkilerinin en önemli noktasının Kırım ve Kırım Tatarları olduğunu vurgulayan Sybiha,  “Rusya işgali altındaki Kırım’ın geleceği konusunda Ukrayna’nın Rusya’ya karşı yürüttüğü haklı mücadelede Türkiye kamuoyunda desteği arttırmak için atılacak adımlar ve iş birliğimiz çok önemlidir” dedi.