Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin organize ettiği Kırım Gecesi etkinliği 5 Mayıs Cumartesi tarihinde İstanbul’da düzenlendi.

krm5

Gece, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Turgut Güngez'in konuşmasıyla başladı.

mykremin Aahin

Ardından etkinlik, Genel Başkanımız Mükremin Şahin’in açılış konuşmasıyla devam etti.

krm4

Derneğimiz Genel Merkezi bünyesinde kurulan Kırım Tatar Halk oyunları topluluğu Cıyın Ansambli’nin Agır Ava-Qaytarma, Tım-Tım ve Bahçesaray Qaytarması büyük alkış aldı.

krm11

Asiye Sale'nin yırlarına bütün salon eşlik etti.

dernek 480x262 Kopya

Gece sonunda dernek yönetimi, aileleriyle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

krm7

Toplu qaytarmalarla neşeli bir ortamda geçen gece "Yaşa Menim Halqım" yırı ile sona erdi.

Etkinliğe katılan konuklar uzun zamandır özledikleri muhteşem bir gece yaşadıklarını dile getirerek, dernek yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak:QHA

krm10krm9krm6