• Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Ankara Derneği’nin düzenlediği “24 Ağustos Bağımsızlık Günü” etkinliğine katıldık.

Marşlar ve saygı duruşu

Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve eşi Katerina Bodnar, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Ukrayna Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yüksel, Ukrayna Hayat Vakfı Başkanı ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Gayana Yüksel, Ankara Ukrayna Derneği Başkanı Dr. Yuliya Biletska Mimaroğlu ve Türkiye Ukrayna Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu yer aldı.

Salon genel

Ukrayna, bağımsızlığının 31. yıl dönümünü savaşın gölgesinde kutluyor. Her sene 24 Ağustos’ta kaydedilen Bağımsızlık Günü kutlamalrı bu yıl daha da anlamlıydı.

Cıyın Ansambli

Ukrayna Ankara Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte resim sergisi, bisiklet turu, kurabiye atölyesi ve kumaş boyama atölyesinin de olduğu yoğun bir program vardı. Türkiye’de yaşamakta olan Ukraynalıların yanı sıra Türk vatandaşlarının da yoğun ilgi gösterdiği kapsamlı programda Ukrayna’daki savaşın sembolü olan Türk hava savunma sistemi Bayraktar çizimlerinin olması dikkat çekti. Pek çok katılımcı Bayraktar ve Kırım Tatar bayrağının da bulunduğu görsel önünde poz verdi.

Ukrayna Çiçekleri

Program Ukrayna Milli Marşı, Kırım Tatar Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı siviller için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska Ukrayna’daki savaşa dikkat çekerek savaşın zaferle son bulacağını ifade etti.

Tım Tım

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ise konuşmasında bağımsızlık günü kutlamalarına dikkat çekerek “önümüzdeki Bağımsızlık Günü’nde Ukrayna’yı yeniden inşa edeceğiz” dedi. Büyükelçi Bodnar, konuşmasının ardından Ukrayna Derneği Başkanı Biletska’ya 3. derece Devlet Nişanı takdim etti.

Sergi

Etkinlikte geliri Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağışlanmak üzere açık artırmayla Ukrayna’yı temsil eden ürünler satıldı. Daha sonra gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan konser ile dans gösterileri ise büyük beğeni topladı. Genel Merkezimiz "Cıyın Ansambli" ile "Ukrayna Çiçekleri Grubu"nun dans gösterileri görülmeye değerdi.

Bizler de Kırım Derneği Genel Merkezi olarak Ukrayna’da, bölgemizde ve tüm dünyada barış, huzur ve kardeşliğin biran önce gerçekleşmesi dileklerimizle kardeş Ukrayna’nın "Bağımsızlık Günü"nü kutluyoruz.