• Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinde, 25 Haziran 2021 Cuma günü “Kırım Tatar Bayrak Günü” kutlandı. Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen törende “Gök Bayrak” göndere çekildi.

WhatsApp Image 2021 06 25 at 16.10.52

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı kararla her yıl 26 Haziran günü, “Kırım Tatar Milli Bayrak Günü” olarak kutlanıyor. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinde bugüne özel düzenlenen programa Derneğimizi temsilen Mine İmrak ile Derneğimiz yönetim kurulu üyesi/Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Ali Olgun Boydak katıldı.

Kapak haber

Programda bir konuşma yapan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Natalia Lopatina, Ukrayna ve Kırım Tatar halkı için önemli tarihlerin olduğunu, bu önemli tarihleri anmak ve kutlamak için bir araya gelindiğini ifade etdi. Bu olay ve tarihlerin Ukrayna ve Kırım Tatar halkı için çok önemli ve onları birleştiren konular olduğunu, bu iki halkın hem coğrafi hem kültürel olarak ortak kadere sahip bulunduklarını da belirtti.  “Çünkü biz, sadece bir olduktan sonra önümüzdeki engelleri büyük ölçüde aşabiliriz.” diyen Lopatina  bir kez daha “Kırım Tatar Milli Bayrak Günü”nü kutladı.

WhatsApp Image 2021 06 25 at 16.11.00

Derneğimiz yönetim kurulu üyesi/Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Ali Olgun Boydak da yaptığı konuşmada 2014’teki işgalden önce Kırım’da, özellikle Akmescit başta olmak üzere Kırım’ın bütününde yapılan kutlamaların çok anlamlı olduğunu ifade ederek Kırım Tatar halkı ve Ukrayna halkının dünyadaki rüzgarı da arkasına alarak işgali sonlandırdıktan sonra o eski günlerde olduğu gibi 26 Haziran’ları Kırım’da hep birlikte kutlamayı dilediğini belirtti.