• Derneğimizin 1955 yılında kuruluşundan sağlığının elverdiği yakın zamana kadar faaliyetlerimize aktif olarak katılan üyemiz, Gülnar Atanur teyzemiz 14 Şubat 2021 tarihinde Ankara’da vefat etti.

1926 yılında doğduğu vatan Kırım’ı 1940’lı yıllarda terketmek zorunda kalarak yaklaşık 4 yıl süren meşakkatli bir hayatdan sonra geldiği Türkiye’de Kırım Tatar kültürünü yaşatmak için büyük fedakarlıklarda bulunmuş, Derneğimizin kurulduğu yıllardan itibaren uzun yıllar Kırım halkoyunlarını öğreticiliği yapmıştı. Gülnar Atanur teyzemiz aynı kaderi paylaştığı arkadaşları ile kendilerine “Kırım Kızları” dedikleri grubun da yaşayan son üyesi idi.

Merhumenin cenazesi 15.02.2021 tarihinde Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir.

Merhumeye Allah’tan rahmet, Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.  Ruhu şâd, mekânı cennet olsun.

Kırım Derneği Genel Merkezi