•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Dünya Qırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Toplantısı

    Dünya Qırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Toplantısı 3 Ekim 2020 cumartesi günü internet aracılığı ile yapıldı. Türkiye saati ile 16.00’da başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

    Toplantının gün tertibine göre 2020 yılı içerisinde Kırım’da ve Diasporada gerçekleştirilen faaliyetler, Kırım’da hapiste ve tutuklu olan Kırım Tatarlarının durumu, önümüzdeki günlerde salgın süresince yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca Dünya Qırım Tatar Kongresi’nin genel toplantıları ile son günlerde Ukrayna ve Kırım’da olan olaylarla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

    Toplantı esnasında özellikle Kırım’da yaşayan halkımızın salgın sebebiyle yaşadığı sıkıntılar, işgalci yönetimin halkımıza yaptığı baskılar, tutuklular ve cezaevlerinde bulunan vatandaşlarımızın vaziyeti hakkında da bilgilendirme yapıldı.

    Kongre Başkanı Sayın Refat Çubarov tarafından Ukrayna ile yürütülen görüşmeler hakkında yönetim kuruluna bilgi verildi. Bu arada özerklik, Kırım Tatar halkının statüsü ve halkımızla ilgili kanun maddeleri üzerinde de duruldu.

    Dünya Kırım Tatar Kongresi tarafından önümüzdeki günlerde toplantı hakkında ayrıca beyanat verileceği bildirildi.

    Pin It