• Derneğimiz Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz Konya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu.

Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Konya’nın Çumra ilçesi Seçme köyünde dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. Devamında Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans’ını tamamladı. 1990 yılında İngiltere’deki bir üniversitede başladığı doktora çalışmasını 1994’te tamamlayarak tekrar Türkiye’ye, Selçuk Üniversitesi’ne döndü.

106260031 285175489267683 7797038804030094527 n

Daha sonra Almanya’ya gidip bir araştırma merkezinde araştırma çalışmaları yaptı. 1998 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) teşvik ödülü almaya hak kazandı. 2001 yılında İngiltere’deki HULL Üniversitesi tarafından ziyaretçi profesör olarak davet aldı. Yaklaşık 1 yıl İngiltere’de çalışma yaptıktan sonra Selçuk Üniversitesi’ne dönerek bugüne kadar profesör unvanıyla görevini sürdürdü. Bu arada Konya Teknokent Kurucular Üyeliği, Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Komisyon Başkanlığı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyeliği, Bilim ve Teknoloji’de Avrupa İşbirliği (COST) Bilimsel Komite Üyeliği, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyeliği ve Zade Vital Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜAMER) Müdür Vekilliği görevlerini de sürdürdü.  Ersöz ayrıca üniversitede pek çok uluslararası proje yürüttü ve halen yürütmektedir.

Kırım Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu olarak Sayın Prof. Dr. Mustafa Ersöz’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.