•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Sayğılı dostlar…

    Çoq vaqıttan berli tüşüngenimiz, amelge keçirmek içün bu mevzunıñ mütehassıslarınen aqıl tanışqanımız ve niayet başlamağa qarar bergenimiz...

    Sayğılı dostlar...

    Çoq vaqıttan berli tüşüngenimiz, amelge keçirmek içün bu mevzunıñ mütehassıslarınen aqıl tanışqanımız ve niayet başlamağa qarar bergenimiz tilimiz, edebiyatımız, medeniyet ve sanatımıznıñ qorçalanıvu, tanıtılıvu, ögretilüvi ve inkişafı hususında faaliyet kösterecek ve eñ muim organlardan biri olacaq internet saytımıznı "tuvgantil.kirimdernegi.org.tr" adresinde 2020 yılı 18 Mayıs tarihinde çalıştırmağa başlaycaqmız.

    Saytımıznıñ koordinatorları mevzularını bilgen, tecribeli ve çalışqan arqadaşlarımız Oya Deniz Çonğar ve Ömer Özelge başarılar tileymiz. Bu emel yolunda öz zenaatlarında mütehassıs olğan alimler, gazetacı ve sanat  ve medeniyet saasında faaliyet köstergen, tuvğan qırımtatar tilimizde tüşünip, yazıp, çalışqan dostlarımıznen beraber yürecekmiz.

    Aslında yazacaq, aytacaq çoq söz bar… Lâkin biz bu yerde sözümizni eñ belli şiiriniñ adını saytımızğa başlıq etip alğanımız büyük alim, türkolog, Qırımtatar Edebiyatı ve Tiliniñ büyük ismi, milliy hareketimizniñ yolbaşçılarından biri Şehit Prof.Dr. Bekir Sıdqıy Çobanzadeniñ “Tuvğan Til” degen şiirine qaldırmağa isteymiz. Yapmaq istegenlerimiz ve nasıl yapmaq kerek olğanı bu acayip şiirniñ satırları arasında  saqlanğandır.

                                                                                                                                                                                                                                                  Qırım Dernegi

     tuvgan til

    lugat1

    Qırımnıñ büyük ses ustalarından Rıza Yusufnıñ sesinden Tuvğan Til şiiri

    Pin It