•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Bandırma’daki kurumsal kimliklerini Dernek çatısı altında toplayan Kırım Derneğimiz Bandırma Şubesi aylık olağan toplantısını  7 Mart 2020 tarihinde Happy Center Merkezi, Köfteci Refik lokantasının salonunda gerçekleştirdi.

    44

    Şube Başkanımız İsmail Okbay, 27 Şubat 2014, ikinci Kırım işgalinin 6. Yılında Rusya’yı lanetleyerek, aynı tarihle örtüşen İdlib şehitlerinin katledişinin tesadüf olmadığını vurgulayarak Kırım Atasözü “Komşun Rus’sa, Baltan elinde uyuyacaksın.” diyerek İdlib şehitlerine rahmet dileyip, her daim Mehmetçiğin ve Türk ordusunun yanında olduklarını açıkladı.

    11

    Başkan İsmail Okbay, 1783'te Kırım Hanlığını yıkan Katerina Rus İmparatorluğunun 1944 te uyguladığı sürgün ile Kırım Türklerine uyguladığı zulmün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini, asırlık zulüm ile yetinmeyen dönemin Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’in 27 Şubat 2014’te uyguladığı 2. Kırım işgalini bir kez daha lanetleyerek, Rusya’nın güvenirliliğinin olmadığını söyledi.

    21

    Bandırma Şubemizin geleneksel aylık buluşmasında yerel sorunlar da gündem buldu.

    Özellikle Kırım sürgünü sonrası göç ederek geldikleri Bandırma’da, liderleri Sunullah Efendi önderliğinde konuşlandıkları Sunullah Mahallesinde yakın zamana dek “Kırım Bayırı” olarak tanımlanan 17 nolu sokağın isim değişikliği yapılarak “Kırım Bayırı Sokağı” olması için Mahalle Muhtarı Şener Arabacılar önderliğinde heyet kurularak Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’dan hem 17 nolu sokak, hemde Sunullah Meydanı için “KIRIM MEYDANI” isim talebinde bulunulması benimsendi.

    55

    Bandırma Şubemiz bünyesinde Aykut Özbek’in temsilcisi bulunduğu EMEL dergisi için abone talebinde bulunuldu.

    aykut ozbek

    Aykut Özbek, bu konuda yaptığı açıklamada Zafer Karatay’ın sorumlu neşriyat müdürü olduğu Emel Vakfına ait Emel dergisinin yayın hayatını yaklaşık bir asırdır sürdürdüğünü, özellikle yayın politikası anlamında bütün Tatar Camiasının gelenek ve göreneklerini sürdürebilmesi ve Tatar kültürünün geçmişten geleceğe taşınması bakımından önemli olduğu vurgulandı.

    33

    Temsilci Aykut Özbek bu anlamda 3 ayda bir yayımlanan Emel Vakfı’nın yayın organı Emel dergisinin temini için kendisi ile temasa geçilmesinin yeterli olacağını açıkladı.

    Kaynak: Bandırma manşet.com

    Pin It