•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi 10 Aralık 2019 salı günü "Kevser Eğitim Kültür Sanat Çevre Sosyal Dayanışma Derneği"nde Kırım'ı anlattılar.

    79470067 2742242119148359 8709328463716155392 n

    Son derece sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantı yemek tarifleri ile başladı. İnisiyatif faallerinden Asuman Özel "moynusçuk" tarifi verirken Ayşe Doğaner "pirinçli sozma köbete", Oya Deniz Çongar Şahin "etli katmer köbete"hazırlayarak hem anlattılar hem de tepsiye döşediler.

    Köbeteler pişerken slaytlar eşliğinde küçük bir sunum yapıldı. Oya Deniz Çongar Şahin dernek üyelerine kısaca Kırım tarihi, Kırım Tatarları, 18 Mayıs 1944 sürgün faciası, işgal ve sonrasında yaşananlar hakkında bilgi verdi.

    Sunumda ayrıca Kırım Tatar el sanatları, nakışları, milli kıyafetleri, yemekleri de görseller eşliğinde tanıtıldı. Daha sonra Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Başkanı Nur Şeker Kurnaz Şefika Gaspıralı  ve kadın inisiyatifinin çalışmaları hakkında konukları bilgilendirdi.

    Daha sonra Kevser Derneği yöneticilerine Kırım Tatar nakışları ile süslenmiş bir Kur'an Kabı ve Kırım Tatar ninnileri "Aynenni" cd'si hediye edildi. Etkinlik bitiminde hanımlar hem Kırım Tatar aşlarının hem de Kevser Derneği üyelerinin hazırladığı ikramların tadına baktılar.

    Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almış vaize hanımlar tarafından kurulan Kevser Eğitim Kültür Sanat Çevre Sosyal Dayanışma Derneği kamu yararına dernekler statüsünde olup Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, tefsir, Arapça, yeterlilik, bendir, ney ve makam  dersleri vererek faaliyetlerini Keçiören'de sürdürmektedir.

    Pin It