• Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 23 Kasım 2019 Cuma günü yapılan bir etkinlikle Holodomor Kurbanları Anıldı.

78318376 563520334483762 1715516491866046464 n

Kırım Tatar halknın lideri Mustafa A. Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, Genel Başkanımız ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yrd. Mükremin Şahin, Genel Başkan Yardımcımız ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar, Ukrayna Temsilcimiz İsmet Yüksel de anma programına  iştirak etti.

EKEBVHWWkAEr5M9

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Stalin rejiminin 1932-1933 yılları arasında uyguladığı sun’i açlık olayları olan Holodomor’un yıl dönümünde Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu ve Kırım Tatar halkına teşekkür etti.

EKEBVHbWwAAaG8D

Sybiha, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen Holodomor kurbanlarını anma etkinliğine katılan Kırımoğlu’na teşekkür eden Sybiha, “İnsanlığa karşı yapılan suçlarda zaman aşımı süresi yoktur. Kırımoğlu ve bütün Kırım Tatar halkına Holodomor kurbanlarını anma gününde ve Ateş Yak kampanyasında gösterdikleri dayanışmadan dolayı müteşekkiriz. Stalin rejimi sırasında halklarımız çok zor zamanlar geçirdi.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:QHA