•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Üsküdar Belediye Başkanlığının desteğiyle Emel Kırım Vakfı tarafından 23 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlenen KIRIMOGLU'na saygı gecesi muhteşem oldu.

    karsilama2

    Yolbaşçımız Kırımoğlu, eşi Safinar Hanım, KTMM Başkanımız Refat Çubarov ve beraberindekiler Kongre merkezi girişinde meşaleler ve bayraklarla karşılandı. "Kırımoğlu ve Kırım Türklerinin Mücadelesi" konulu fotoğraf sergisinin açılışı, Yolbaşçımız Kırımoğlu, KTMM Başkanımız Refat Çubarov, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sıbiha ve Emel Vakfı Başkanımız Zafer Karatay'ın kurdelayı birlikte kesmeleriyle açıldı. Zafer Karatay fotoğraflar hakkında bilgilendirme yaptı. Genel Başkanımız Mükremin Şahin de katılımcılar arasında yerini aldı.

    karsilama3

    "İstiklal Marşımız" ve "And Etkenmen" Marşımızın okunmasının ardından "Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi" Belgeseli'nden, yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay'ın bu gece için hazırladığı Kırımoğlu'nun hayatından kesitler sunan bölüm izlendi.

    sergi1

    Sunuculuğunu, EMEL Dergisi Yazıişleri Müdürü Özgür Karahan'ın yaptığı gecede," Kırımoğlu ve Mücadelesi" konulu panelin ilk konuşmasını, gecenin de organizatörü Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay yaptı. Daha Sonra KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Büyükelçisi Ardrii Sybiha konuştu. Gecenin sürpriz konuşmacısı yolbaşçımız Kırımoğlu'nun eşi Safinar Kırımoğlu oldu.

    zafer karatay

    refat cubar

    safnar cemil

    fikret turkmen

    Üsküdar Belediye Başkanı Kırımoğlu'nun gecenin hatırasına hediyesini takdim etmesinden sonra, Zafer Karatay'ın matbaadan o günü gelen KIRIMOĞLU; Bir Halkın Mücadelesi kitabının büyük boy renkli özel tek nüsha baskısını Kırımoğlu'na hediye etti.

    kitap1

    Ayrıca Neşe Sarısoy Karatay'da Kırımoğlu belgeselinin tam kopyasını sundu. Kırımoğlu da Emel Kırım Vakfı adına, Hilmi Türkmen'in Üsküdar-Bahçesaray Kardeş şehir anlaşması esnasında Bahçesaray'da çekilmiş fotoğrafından hazırlanmış özel hediyeyi verdi.

    faruk ozlu

    Düzce Belediye Başkanı Farük Özlü de, Özlü soyadının Özi sözünden kaynaklandığını, atalarının Kırım'dan göç ettiğini, Düzce'de bir parka Kırımoğlu adını vermeyi ve parka bir Kırımoğlu büstü koymayı kararlaştırdıklarını ve en kısa zamanda bu parkın açılışı için Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu Düzce'de görmek istediklerini söyledi.

    mustafa aga2

    Yolbaşçımız KIRIMOĞLU'nun sıcak, samimi, espirilerle süslediği, ancak Kırım'ı işgal eden Rusya'ya sert mesajlar da gönderdiği muhteşem bir konuşma yaptı. Kırımoğlu konuşmasında;

    “Bana, Refat Çubarov ve birçok arkadaşımıza Kırım’a giriş yasağı çıkardılar. Şimdi Ukrayna’nın ana kısmında yaşıyoruz. Biz, vatanımıza döndükten sonra adım adım bile olsa Kırım’da kendi milli hayatımızı kurmaya başlamıştık ama şimdi sanki sıfırdan başlıyoruz. Kırım yine işgal altında. Ben bir kaç yıl önce televizyonda arkadaşlarımıza seslendim dedim ki: ‘Kırım yarımadası işgalden kurtarılıncaya kadar kimsenin ölmeye hakkı yoktur.’ Kırım serbest oluncaya kadar ne olursa olsun hayatta kalmaya çalışacağım ve mutlaka Kırım’dan bu işgalci Rusları kovacağız. Türkiye Cumhuriyetine de bu süreçte minnettarız. İnsallah, öz toprağımızın sahibi olacağız. Ben, bundan eminim çünkü kocaman Sovyetler Birliği ile savaştık onlar bizi yok etmek istediler bunu başaramadılar kendileri yok oldu. Şimdi bu, Putin’in Rusya’sı da inşallah böyle olacak.”  ifadelerini kullandı.

    metin batur1

    78650502 2882548851769137 8979752008537866240 n

    Elif Bağış'ın sunduğu konser programında, Metin Batur'un kemanıyla insanın içini titreten preformansından sonra, Kırım Gelişim Vakfı müzik ekibi ve Kırım Tatar Halk oyunları gösterisi, Dilaver Osman'ın konseri ile gece sona erdi.

    salon1

    Geceye gelenler fırsat buldukça Kırımoğlu'nun elini öpüp resim çektirdiler. Zafer Karatay'ın yazdığı "Kırımoğlu Bir Halkın Mücadelesi" kitabını imzalattılar.

    hediye2

    Foto: Bilge Günaydın ve Nedim Akay Kırımlı

    Pin It