•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ayrılıkçı terörist çetelerine karşı Türkiye Cumhuriyeti tarafından başlatılan “Barış Pınarı Operasyonu” hakkında Derneğimiz Genel Merkezi tarafından 10 Ekim 2019 tarihinde bir basın bildirisi yayınlanmıştır.

    Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği

    Genel Merkezi’nden

      derneklogo 150x150

    “Barış Pınarı Operasyonu” hakkında

    Ankara 10.10.2019

     

    Kırım Tatarları insan hakları, hukuk, demokrasi ve adalet ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir halk olarak yürüttükleri evrensel değerlerin yüceltilmesi ve millî haklarının sağlanması mücadelesi ile dünyaya emsal olmuştur. Bu mücadele her türlü ayrımcılığı ve terörizmi daima reddeder ve lanetler.

    Kırım’ın 1783’te işgal edilmesinden sonra Türkiye topraklarına yerleşen Kırım Tatarları Türkiye’nin barışı, huzuru ve kalkınması için hayatın her alanında onur ve gayretle çalışmış ve çalışmaya devam edecektir.

    Türkiye tarihinin son kırk yılında terörist eylemlerle pek çok masum insanımızı kaybetmemize sebep olan, son yıllarda da Suriye’deki yönetim boşluğundan faydalanarak kuzey Suriye’de Arap, Türkmen ve kendi düşüncesinde olmayan Kürtleri etnik ayrımcılık ve baskılarla göç etmeye zorlayarak ayrılıkçı bir yapı kuran; Türkiye’de masum sivil insanlara karşı yüzlerce terör eylemi gerçekleştiren, Marksist/Leninist/Stalinist ideoloji kaynaklı ayrılıkçı terörist çetelerine karşı Türkiye Cumhuriyeti tarafından başlatılan “Barış Pınarı Operasyonu”nun, Suriye’nin toprak bütünlüğünün, bölge barışının ve bölge halklarının huzurunun sağlanmasının teminatı olacağı inancındayız.

    Bu itibarla, vatandaşı olmaktan şeref duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak başlattığı operasyonu bilâkayıt destekliyor, Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’mizin ve bölgenin barışı ve huzuru için atılacak her adımda devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz.

    Pin It