• Kırım Tatar asıllı tanınmış yazar Afet (Muhteremoğlu) Ilgaz 16 Ocak 2015 günü İstanbul’da vefat etti. Bir Kırım Tatar göçmen ailesinin çocuğu olarak 1937’de Çanakkale’nin Ezine ilçesinde dünyaya gelen Afet Ilgaz, İstanbul Çapa Eğitim Enstitüsü’nü bitirmiş ve ayrıca İstanbul Üniversitesi Felsefe ve Klasik Diller Bölümü’nde de okumuştur. 30’a yakın kitabıyla gazete ve dergilerde yayınlanan çok sayıda makalesi bulunan Afet Ilgaz 1960’ta Törehan Sanat Ödülü’nü, 1965’te Türk Dil Kurumu Hikâye Ödülü’nü ve 1973’te de Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Romancısı Ödülü’nü kazanmıştı. İki evliliğinden üç çocuğu olan Afet Ilgaz ikinci evliliğini yine Kırım Tatar asıllı ünlü yazar Rıfat Ilgaz ile yapmıştı.

Afet Ilgaz’ın naaşı, 18 Ocak Pazar günü Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Camisi’nde öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazını takiben Yedikule Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Kırım Derneği Genel Merkezi olarak Afet Ilgaz’a Allah’tan rahmet, merhumenin yakınlarına ve bütün halkımıza başsağlığı dileriz.