• p style="text-indent: 1cm; margin-bottom: 0cm; line-height: 150%" align="JUSTIFY">Kırım Tatarlarından ve Eskişehir eski milletvekillerinden Mehmet Şemsettin Sönmez 13 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da vefat etti. Kırım’dan çıktıktan sonra önce Rumeli’ne, sonra da Sivrihisar’ın Burhanettin (Paşakadın) köyüne yerleşen bir Kırım Tatar göçmen ailesinin evlâdı olan Şemsettin Sönmez 1921’de bu köyde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 1969-1973 yılları arasında Adalet Partisi’nden Eskişehir Milletvekili olarak parlamentoya girdi. İki oğlu olan Şemsettin Sönmez’in büyük oğlu Mehmet Sönmez Burgan Bank eski Genel Müdürü ve halen de HSBC Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir.

Şemsettin Sönmez’in cenazesi 14 Ocak 2015 Çarşamba günü Ankara Cebeci Asrî Mezarlığı Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip aynı mezarlıkta defnedilecektir. Kırım Derneği Genel Merkezi olarak Şemsettin Sönmez’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı, merhuma Allah’tan rahmet ve mağfiret dileriz.