KIRIM DERNEĞİ GENEL MERKEZİ’NDEN

Kırım’ın Rusya tarafından hukuksuzca işgalinin üstünden tam bir yıl geçti. Vatanından sürgün edilen liderlerimizi, hapse atılan aktivistleri, kaçırılan ve katledilen gençlerimizi unutmadık!

Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları olarak, Kırım’da yaşanmakta olan bu gelişmeleri büyük endişe ve öfke ile izlemekteyiz!...

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve demokrasisine saygı ilkesi çerçevesinde Kırım Özerk Cumhuriyetinin bu zor günleri bir an evvel atlatarak barış ve istikrara kavuşması, Kırım’ın tarihi sahipleri Kırım Tatarlarının yeniden inşa edilmeye başlanan Ukrayna demokrasisi içinde tarihi ve milli haklarına kavuşarak yaşamaları umudumuz devam ediyor.

Kırım’ın işgalini ve Kırım Tatarlarına yapılan baskıları kınamak, bütün hür dünyayı bu haklı mücadelemize destek vermeye davet etmek için bir basın açıklaması yapmak üzere Türkiye’de Kurulu Kırım Tatar Teşkilatları ile birlikte Rusya Büyükelçiliği önünde toplanıyoruz!

Tarih : 28 Şubat 2015
    Saat : 14.00