•

Derneğimiz Amasya Şube Başkanı Metin Kırım ve kıymetli çalışma arkadaşımız Recep Kırım’ın kuzenleri, 1967 Amasya doğumlu Ahmet Özsoy 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen olaylarda TRT’ye el konulduğu haberini alınca yanındaki personel ile beraber 2 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile Konya sapağındaki Türksat’a giderek yolu kapatmış, bu arada helikopterle Türksat’a ulaşan darbeci grup TRT hariç bütün yayınların kapatılmasını istemiş ancak tecrübeli olan ekip, bu işlemi yaklaşık bir saat boyunca engellemiştir. Grup durumu fark edince tesisi boşaltarak büyük çanak antene zarar vermiş ancak yayınları kesmeyi başaramamış daha sonra da darbeci grubu kontrol etmek için tesislere giren Türksat ekibini makinalı silahlarla taramış, saldırıda Özsoy ve yanındaki ekip arkadaşı Ali Karslı şehit olmuştur.

Özsoy’un cenazesi 17 Temmuz 2016 Pazar günü Bağlum Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bağlum Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

TÜRKSAT AŞ Tesisler İşletme Direktörü olarak görev yapan şehidimizin nezdinde olaylarda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet; şehidimizin eşi Yasemin Özsoy, oğulları Muhammet Tahsin ve Abdullah Enes, annesi Arife Özsoy ve babası Tahsin Özsoy’a, Yakınlarına ve Kırım Tatar Camiasına başsağlığı diliyoruz.

Milletine Hizmet Edenler Asla Unutulmayacaktır.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu