• Enver oğlu Cemil Karikov  1960 senesinde Özbekistan’ın Bekabad şehrinde doğdu. 1964’te ailesiyle birlikle Suhumi’ye taşındı ve eğitim hayatına burada başladı. Karikov liseyi bitirdikten sonra Devlet Müzik Meslek Okulu “Halk Enstrümanları Bölümü”ne girdi. Eğitimini daha sonra Taşkent Devlet Konservatuvarında “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü”nde sürdürdü. Öğrenim hayatını tamamladıktan sonra Qaytarma Ansambli Yöneticisi, Kırım Tatar Tiyatrosu Şefi, Kırım Devlet Kanalı Müzik Editörü, ATR TV kanalı Müzik Editörü ve ATR Ansambli Yöneticisi olarak çalıştı.

CemilKarikov
    Cemil Karikov profesyonel iş hayatını sürdürürken 2004 yılında Kırım’da “Maqam” ansamblini kurdu. “Maqam” ansambli saz, bağlama, kaval, santır, kemançe, zurna, ney gibi eski enstrümanlar eşliğinde eski ve unutulmaya başlayan Kırım Tatar türkülerine hayat verdi.

Fevzi Bilalov, Üriye Kermençikli, Memet Arslanov, Rüstem Memetov, Gülizar Bekirova, Dilaver Bekirov, Cemile Osmanova ve Münir Ablayev gibi sanatçılarla da çalışan Cemil Karikov genç yeteneklere müzik dersleri vermek üzere Ankara’da.

Bu kıymetli isimden piyano, akordeon ve vokal dersleri almak isteyen herkes Kırım Derneği Genel Merkezi’ne başvurabilir.

Ayrıca bireysel müzik derslerinin yanında Derneğimiz bünyesinde bir koro oluşturulacaktır. Sesine güvenen, koro çalışmalarımızda yer almak isteyen, Kırım Tatar yırlarını böyle kıymetli bir hocadan öğrenmeye hevesli 7-16 yaş arası gençlerimizi de bekliyoruz.

Kayıtlarımız başlamıştır.

İletişim: Kırım Derneği Genel Merkezi Meşrutiyet Cad. Ergene Apt. 20/14 Kızılay - Ankara
    Tel:     0 312 419 4749
    GSM:  0 542 576 6822