• Serra Menekay 7-8 Ocak’ta 11. Ankara Kitap Fuarı’nda

Edebiyat Dünyası’na II. Dünya Savaşı ve sonrasında kendi ailesinin ve Kırım Tatar halkının yaşadığı inanılmaz mücadeleyi konu alan “Aluşta’dan Esen Yeller-Bir Kırım Türküsü” isimli romanıyla merhaba diyen Serra Menekay ATO Congresium’da düzenlenecek olan 11. Ankara Kitap Fuarı’nda okucularıyla buluşacak.

Kırımlı bir ailenin evladı olarak Ankara’da dünyaya gelen Menekay, Dokuz Eylül Ünivesitesi Tıp Fakültesi’ndeki ihtisasını 1998’de tamamlayarak Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı oldu. Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli özel hastane, laboratuvar ve okullarda mesleğini icra etti. Hekimlik mesleğinin yanı sıra edebiyatla da hep ilgilendi. Yazarımızın değişik yerlerde yayımlanmış gezi yazıları, denemeleri ve şiirleri de mevcuttur.

İlk kitabı çok beğenilen yazarın Alibi Yayıncılık tarafından basılan ikinci kitabı “Kuşbakışı”da okuyucu tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Serra Menekay 7 Ocak 2017 Cumartesi ve 8 Ocak 2017 Pazar günleri öğleden sonra 13.30/17.30 saatleri arasında 11. Ankara Kitap Fuarı’nda Alibi Yayıncılık standında ikinci kitabı “Kuşbakışı”nı imzalamak üzere okuyucularını bekliyor olacak. Yazarımız bu kitabında bir pilotun gözünden Balyoz ve benzeri kumpas davalarının perde arkasını ortaya koymaya çalışarak, bütünüyle kurgu olan bir hikâyeyi gerçek bir zemin üzerine oturtarak aktarıyor.

Kuşbakışı 2016 yılının Eylül ayı sonunda Alibi Yayıncılık tarafından yayımlandı ve Ekim ayında piyasaya çıktı.