•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Yeşil Ada Kırım’ı yıllar önce terk etmek zorunda kalmış olan Kırım Tatarları bugün dünya üzerinde çok farklı merkezlerde yaşamlarına devam etmektedirler. Dünya üzerindeki en kalabalık nüfusumuz Türkiye’de mutlulukla ve gururla yaşamını sürdürmektedir.

    Bu topraklara geldiğimiz günden beri hem Anadolu’nun bereketli topraklarını doğru kullanmaya gayret gösterdik hem de yaşadığımız bölgeleri ağaçlandırmayı bir görev bildik. Kurduğumuz düzenli köylerimiz ve topraklarımızı doğru kullanmak için gösterdiğimiz özen neticesinde komşularımızın övgü ve takdirini topladık. Kırım Tatarlarının doğaya saygılı tutumlarını gözler önüne seren en önemli çalışmalardan bir tanesi de Kırım Derneği Genel Merkezi’nin, Ankara’nın Toydemir Köyü sakinleriyle beraber 2003 senesinde başlatmış olduğu Kırım Hatıra Ormanı çalışmasıdır.

    Kurtuluş Savaşının dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi sırasında 12. Grup Karargâhı’nın konuşlandığı Kırım Tatar köyü “Toydemir” böyle bir hatıra ormanı çalışmasının sorumluluğunu üzerine alarak tarihi önemi olan bu bölgeyi yeşillendirmeyi ve güzelleştirmeyi amaçlamıştır. Köy halkı bu çalışmasıyla çevrelerindeki köylere ve hatta bütün Türkiye’ye örnek olacak bir faaliyet yürütmektedir.

    Kırım Derneği Genel Merkezi olarak bir köy şubemiz de bulunan bu önemli merkezde 27 Ekim 2019 Pazar günü “Derviza” (Hasat Bayramı) etkinliği düzenliyoruz. Saat 12:00’da başlayacak etkinlikte sizleri de Polatlı Toydemir Köyü’nde yanımızda görmekten mutluluk duyarız. 

    Kırım Derneği Genel Merkezi

    Not : 27 Ekim 2019 pazar günü Derviza'ya katılmak isteyenler için saat 10.00'da Ankara Emek Metro istasyonu önünden araç kalkacaktır.

    Bilgi için : 0 533 472 50 20

    IMG 20191023 WA0001

    Pin It