KIRIM DERNEĞİ  GENEL MERKEZİ’NDEN

Ankara, 30/05/2016

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DA BİR KIRIM TATAR GENCİ

DAHA KAÇIRILDI

Rusya tarafından işgal edildiğinden beri Kırım’da “faili mechul” tarzda Kırım Tatar gençlerini kaçırma ve öldürme olayları devam etmektedir.

Son olarak 24 Mayıs 2016 tarihinde Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi de olan 30 yaşındaki soydaşımız Ervin İbragimov 24 Mayıs 2016 gecesi saat 23:00 sıralarında Bahçesaray’da resmî üniforma giyen kişilerce kaçırılmıştır. 25 Mayıs 2016 sabahı Ervin İbragimov’un arabası evinin yakınında, kapıları açık bir şekilde bulunmuştur. Olay bir güvenlik kamerası tarafından kayda alınmış olup, Ervin İbragimov’un resmi üniformalı kişilerce durdurulan aracından indirilerek bir minübüse bindirildiği açıkça görülmektedir. Ervin İbragimov’dan 6 gündür hiçbir haber alınamamaktadır.

Kırım’daki işgalci yönetimin kolluk kuvvetleri ve istihbarat teşkilatı, Ervin İbragimov’un kaçırılması ile ilgili bilgilerinin bulunmadığını ifade etmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi Kırım’da resmi üniformalı kişilerce yapılan kaçırma olaylarında işgalci yönetimin bilgisinin ve dahlinin olmaması imkânsızdır. Kaçırılan gençlerden sadece işkence görmüş cesedi bulunan üçünün akıbetinden haberdar olunabilmiştir. Bunların doğrudan sorumlusu olduğu apaçık olan işgal rejimi bu hususta göstermelik olarak dahi hiçbir işlem yapmamıştır.

Hiçbir kanundışı faaliyeti bulunmayan, tamamen barışçı ve vatansever bir genç olan Ervin İbragimov’un da aynı akıbete uğramasından büyük endişe duymaktayız. Eğer hayatta ise bir an önce serbest bırakılması için insan haklarına saygılı herkesten ve her kurumdan teşebbüse geçmelerini bekliyoruz.