joomla sticky bar
İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz'ün Buruk Özgürlükleri Başladı
Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz Başlıyor
Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılı
Bu yıl da kurban vazifemizi ifa ettik
Kırıkkale'de Derviza (Hasat Bayramı) Çoşku ile Karşılandı
İAKD Gençlik İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi
Kırımoğlu ve Ukrayna Başsavcısı Lutsenko Derneğimizi ziyaret etti
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Kasım 2017
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz

Ankara, 27.09.2017

Sayın Cumhurbaşkanım

Vatanımız Kırım’ın işgalinden bu zamana kadar Rusya Federasyonu tarafından Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarına karşı uygulanan zulüm ve baskılar bugün daha da dayanılmaz ve çekilmez bir seviyeye gelmiştir.

Bugün, Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Umerov, işgalcilerin sözde mahkemeleri tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Başından sonuna kadar bütün safahati boyunca sahte ve uydurulmuş delil ve raporlarla yürütülen bu dava halkımızı bundan sonra bekleyen daha ağır günlerin apaçık bir delilidir.

İleri derecede parkinson, şeker ve kalp yetmezliği hastalığı olan İlmi Umerov, davanın hiçbir aşamasında hastalığına sığınmadan halkımızın haklarını savunmuştur. Ancak, sözde mahkemece verilen bu karar ileri derecede sağlık sorunları yaşayan İlmi Umerov için “ölüm cezası” ile eşdeğerdir.

Kırım Tatar Millî Meclisi’nin kapatılması, Meclisimizin diğer Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz hakkında geçtiğimiz günlerde verilen bir diğer hapis cezası, onlarca Kırım Tatarının hiçbir haklı isnad olmaksızın tutuklu olarak yargılanması, hemen her gün insanlarımızın evlerine yapılan baskılar, gözaltı ve tutuklamalar, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi Ervin İbrahimov kardeşimiz gibi pek çok insanımızın kaçırılarak kaybedilmesi ve üç yılı aşkın süredir Kırım Tatarlarına karşı işlenen bu suçların tamamı insanlık suçudur ve artık soykırım kastı ile işlenmiş fiiller niteliğine bürünmüştür.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Kırım’da halkımıza ve işgale karşı direnen diğer halklara karşı işlenen bu suçların son bulması ancak işgale son verilmesi ile mümkündür. Ne var ki, uluslararası siyasetin bugünkü gerçekleri karşısında ikiyüzelli yıla yaklaşan sabrımıza yeni sabır yılları eklemekteyiz. Biliyoruz ki inananların kurtuluşu sabırda’dır.

Zat-ı Âlîlerinizden istirhamımız, sabrımızı kolaylaştırmanız, bu meyanda Rusya Federasyonu liderleri ve yetkilileri ile yapılacak görüşmelerinizde bu hususları dile getirerek son verilmesini istemenizdir.

Bilhassa İlmi Umerov, Ahtem Çiygöz ve Ervin İbragimov gibi halkımızın yiğit liderlerinin yaşadıklarını gündeme almanız ve Rusya Federasyonu’nun bu baskılara son vermesini istemeniz halkımızın yarınlara daha da umutla bakmasına vesile olacaktır.

Saygı ve hürmetlerimle arz ederim.

Mükremin ŞAHİN
Genel Başkan