joomla sticky bar
İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz'ün Buruk Özgürlükleri Başladı
Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz Başlıyor
Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılı
Bu yıl da kurban vazifemizi ifa ettik
Kırıkkale'de Derviza (Hasat Bayramı) Çoşku ile Karşılandı
İAKD Gençlik İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi
Kırımoğlu ve Ukrayna Başsavcısı Lutsenko Derneğimizi ziyaret etti
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Kasım 2017
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
27 28 29 30

Derneğimiz Genel Başkanı Mükremin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Olgun Boydak ve Hüseyin Mirza 20 Kasım 2017 günü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bir nezaket ziyaretinde bulundular.

İsmail Gaspıralı’nın Kızı Şefika Gaspıralı’nın hayatını konu alan ve Kırım Ahali Cumhuriyetinin 100. Yılı vesilesi ile okurlara sunulan, “Şefika”nın  imza günü ve Romanın yazarı Serra Menakay ile Söyleşi Programı 18 Kasım 2017 tarihinde Derneğimiz Genel Merkezi’de düzenlendi.

Derneğimiz Gençlik Kolu ve Yönetim Kurulu üyelerince 04 Kasım 2017 günü Ankara'nın değişik noktalarında Kırım'ın işgali, Kırım'daki insan hakları ihlalleri ve Derneğimizin tanıtımına yönelik Kırım tanıtım stantları kuruldu

Serra Menakay’ın Son Romanı “Şefika”nın İmza Gününe Yoğun İlgi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcılarından İlmi Umerov ve Ahtem Çiygöz 25 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’ye gönderilmişti.

Kırım Tatar Dil ve Edebiyat Derslerimiz, 11 Kasım 2017 Cumartesi, saat 10.00'da başlıyor!

3 ay (36 ders saati) devam edecek derslerimiz süresince; Kırım Tatarca dil bilgisi ve gramerinin yanı sıra, Kırım Tatar Edebiyatı da katılımcılara tanıtılacaktır. Ayrıca, Kırım'da çıkan neşriyatın takip edilebilmesi için Kiril Alfabesi de öğretilecektir.

Hafta içi ve hafta sonu grupları olarak organize edilecek olan derslerimiz küçük gruplar halinde haftada 6 saat, ayda 24 saat olarak yapılacaktır. Rusça temel dil eğitiminin verileceği kurslarımız 11 Kasım 2017 Cumartesi günü başlayacak ve 8 ay sürecektir.