joomla sticky bar
Kırım Tatar Milli Kurultayı'nın 100. Yıldönümü Resepsiyonu
Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Dualarla Anıldı
Ukrayna Diaspora Kimliği İçin Başvurular Başlamıştır
  • 10 Aralık İmza Kampanyasının Amacı?

Kırım'ın işgaline son verilmesi,

Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin hakkının garanti altına alınması,

Kırım'da Kırım Tatar özerkliğinin kurulması,

Kırım'da kaçırılan ve tutuklu bulunan kardeşlerimizin bulunması ve serbest bırakılması,

Kırım'da insanlık suçları işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması

Sayın Teşkilat Başkanları ve Gönüllüler,
 Malumunuz olduğu üzere Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 15 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ile Dünya Kırım Tatar Kongresi

İmza kampanyası 10 Aralık 2017 gününe değin sürecektir.

joomla social share plugin

Faaliyet Takvimi

Ocak 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
29 30 31

Genel Başkanımız Mükremin Şahin 6 Ocak 2018 Cumartesi günü Ankara’dan birlikte geldiği Ömer Özel, Ali Olgun Boydak ve Şükrü Aktaran ile birlikte akşam saatlerinde Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği’ni yeniden dekore edilen binalarında ziyaret etti. Toplantı sıcak bir ortamda samimi bir sohbet havasında gerçekleşti.

Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesi'nde, 7 Ocak 2018 Pazar Günü Emel Okumaları etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi. Etkinlikte, İsmail Otar’ın GÜLTEKİN mahlası ile yazdığı 1917 Kırım Anayasası makalesi ele alındı.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu adına Eskişehir’de faaliyet göstermekte olan Kırım Vakfı, EKHAD ve Eskişehir Kırım Derneği tarafından düzenlenen imza gününde TRT Muhabiri – Yazar Gönül Şamilkızı 6.Ocak.2018 Cumartesi günü Eskişehir’de okuyucularıyla buluştu. Emin Bektöre Deneyimli Kafe'de düzenlenen etkinliğe ilgi büyüktü.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kırım Tatar kökenli Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in Annesi Şekure Torunoğlu 26 Aralık 2017 tarihinde Eskişehir’de vefat etmiştir.

Azerbaycan Kültür Derneği’nin Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteği, Kırım Derneği ve Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlediği "Azerbaycan, Kırım, Türkiye Sanat ve Kardeşlik Şöleni" 24 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da gerçekleşti.

Derneğimiz Gebze Şubesi, 24 Aralık 2017 tarihinde bir kahvaltı buluşması düzenledi.